Krásný den od Markéty Kopčilové, ráda bych vás inspirovala k pozornosti. Přichází podzim a s ním nejen virózy, ale také období, kdy zvýšeně útočí plísně. Všimněte si, že v období zrání ovoce – především švestek (což je v tomto extrémně teplém roce 2018 urychleno cca o 40 dní) rychleji plesniví chléb.
Vysledovala jsem, že stále více žen si nyní stěžuje na projevené gynekologické kvasinkové výtoky, horší se atopické ekzémy, sleduji zhoršení astmatu i gastronemocí . Výjimkou nejsou ani záněty močových cest. Existuje mnoho faktorů, které výše uvedené choroby provokoují. O nich se můžete dočíst v historii magazínu Helou.cz nebo na Facebookové stránce magazínu.
Plísně jsou jeden z oněch přitěžujících faktorů, a tak bych vás ráda inspirovala, pakliže máte problémy, k nastudování opatření. Mezi ně patří např. péče o střevní mikrobiom, omezení cukru a mléčných výrobků do té doby, než se situace stabilizuje. Velmi se mně, i kolegům z Helou! tento způsobm osvědčil. Z produkce Helou! můžete prostudovat také pořad internetový pořad Ve své kůži – konkrétně díl Plísně.
Na závěr tip:
Jak pečovat o střevní mikrobiom? Kromě základních opatření dopňujte také kvalitní probitoika o mnoha kmenech, s ochranou proti zničení přátelských bakterií v žaludku. Sledujte dostatečné množství bakterií, které musí být po celou dobu krmeny prebiotiky. Mým osobním tipem je produkt Pro 12 od LR Health & Beauty. Přeji vám krásné babí léto ve zdraví a radosti.